Új regisztráció

Kérünk minden felhasználót, legyen az új avagy régi tag, olvassa el a szabályzatot, és törekedjen annak betartására.

Köszönettel: az oldal adminjai

I. A történetekre vonatkozó rendtartások:

- Az Imagine-en közzétett történetek és a bennük szereplő karakterek az adott szerző tulajdonában állnak. Lemásolni vagy máshol közzétenni őket a szerző engedélye nélkül TILOS.

- Bármilyen témájú Fanfiction (könyv/film alapú) feltöltése esetén minden jog az eredeti szerzőt/írót/alkotót illeti.

- Az Imagine-en adminrendszer működik. Az adminok minden feltöltött fejezetet moderálnak, ellenőriznek, s a lentebb olvasható szabályzat alapján engedélyezik vagy elutasítják a feltöltött műveket. Az oldal adminjai: Cold Russel, Isobel, James Liberty, Kharex, Khim és Xwoman (hozzájuk bárki, bármilyen ügyben fordulhat segítségért).

II. Feltöltési rendtartások:

- A feltöltéshez minden esetben regisztráció szükséges!

- Bármilyen témájú mű - legyen az saját történet vagy fanfiction – feltölthető az oldalra, de az Imagine elsősorban saját „világú” történetekkel foglalkozik.

- Minden feltöltött történet csak EGY főkategóriába sorolható be.

- Amennyiben általad fordított művet szeretnél feltölteni, KÖTELEZŐ megjelölni az eredeti szerzőt és a forráshelyet, valamint azt, hogy az eredeti alkotó engedélyezte-e a fordítás megjelentetését.

- A fejezetenkénti feltöltési limit 1000 szó (tehát LEGALÁBB ennyi szónak kell lennie a fejezetednek), ezalatt hibátlan fejezet sem kerül engedélyezésre (kivétel, ha prológusról vagy epilógusról van szó). FONTOS: az egypercesek és a versek ezen kritérium alól kivételt képeznek! (A számítás alapja a MS Office Word alkalmazás.)


- A fejezeteket, a könnyebb olvashatóság érdekében, kérjük tagolni!

- PWP, azaz cselekménynélküli pornó önállóan nem tölthető fel az oldalra, legfeljebb többfejezetes történet részeként.

- Egy szerző, egyszerre maximum három fejezetet tölthet fel. Természetesen erre az oldal feltöltési moduljában nincs beállítva limit, de ezzel megkönnyítitek az adminok munkáját, akik egy napon ennél több fejezetet/művet nem engedélyeznek egy szerző esetében.

III. Hozzászólásokkal kapcsolatos rendtartások:

- A szerzőnek jogában áll az ő személyét/történetét sértő, durva kritikák törlését kérni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ezek a vélemények azonnal eltűnnek. Az adminok minden esetben megvizsgálják a kérés jogosságát, döntésükről értesítik az szerzőt. Amennyiben a törlés mellett teszik le a voksukat, a kritika íróját is értesítik erről.

IV. Feltöltési segédlet, avagy a feltöltési adatlap használata:

- Feltölteni a „Saját beállítások” menüben az „Új történet feltöltése” címszó alatt van lehetőséged. (Már megkezdett történethez újabb részleteket hozzáadni a „Történetek szerkesztése” azon belül a bővíteni kívánt történet mellett az „Új fejezet feltöltése” címszó alatt lehet.)

- A feltöltési adatlapon piros csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

- Kezdésként tehát add meg a történeted címét (szerzőként a rendszer automatikusan téged fog generálni). Kiválaszthatsz társszerzőt is magad mellé, nevének kezdőbetűjének segítségével kiválaszthatod a felajánlott listából.

- Add meg a történeted leírását. Ne feledd, ez a műved névjegykártyája, lényege, hogy felhívja az olvasó figyelmét. (Ehhez esetleges segítséget itt találsz.)

- A feltölteni kívánt új történetet mindig CSAK EGY főkategóriában helyezd el. Éppen ezért, gondold át, hogy a történet melyikbe illik bele leginkább. A több kategóriába sorolt történetek esetében az adminok törlik a plusz kategóriákat, s az általuk dominánsnak ítéltet hagyják csak meg.

- A főkategóriákon belül sorold alkategóriákba („Műfaj” fül) a történetedet, és saját belátásod szerint lásd el jellemzőkkel. Ezek esetében többet is bejelölhetsz a CTRL lenyomva tartásával.

- Fontos, hogy megfelelő korhatárjelzéssel lásd el a történetedet, mivel az Imagine-t kiskorúak is látogatják. A korhatárjelölés esetében ügyelj arra, ha a történet kezdetben belefér a 12-es határba, de később akár 16-os is válhat belőle, akkor már kezdéskor a magasabb jelzést alkalmazd!

- A szöveg formázásához alkalmazhatsz html kódokat. Ezek listáját megtalálod a feltöltéseknél, használatukról bővebben tájékozódhatsz itt.

- Fontos, hogy tudásodhoz mérten ügyelj a helyesírásra, az írásjelekre. Használd a szövegszerkesztő programok helyesírás ellenőrző moduljait. Amennyiben mégis akadnak kételyeid, az Imagine-en is találsz segítséget, az oldal Hogyan írjunk helyesen? és az Imagine Magazin Segédlet moduljában. Emellett moderáláskor az adminok levelében – legyen engedélyező, vagy elutasító - kaphatsz úgynevezett hibalistát, ez a fejezetben talált bakikra hívja fel a figyelmedet. Kérjük, a hibákat mindig, a lehető legrövidebb időn belül korrigáld! Ez a te érdeked is, hiszen megkönnyíti az olvasást, és emeli a történet színvonalát.

- Lehetőséged van fájlból feltölteni a fejezet szövegét. Az oldal a .txt formátumot tudja kezelni, lehetőség szerint más fájltípussal ne próbálkozz.

- Végezetül kattints az „Előnézet” gombra, hogy lásd, az elképzeléseidnek megfelelő-e a külalak, majd legutoljára a „Történet hozzáadása” paranccsal juttasd a feltöltési listába a történeted. Az engedélyezésről vagy az elutasításról minden esetben értesítést fogsz kapni e-mail fiókodba (amennyiben értesítés napok múltán sem érkezik, ellenőrizd a spam mappát, ha nincs nyoma, bátran keresd az adminokat).

*
*
Beta-reader:
*
*
* A kötelezően kitöltendő mezőket jelöli.