Kritikák a következőre: Zsömi felemelkedése
Be kell bejelentkezés (regisztráció) hogy kritikát írhass.
Reviewer: Norbertinho Bejelentkezett [Feljelentés]
Date: 15/04/17 04:24 Title: Zsömi felemelkedése

Szia!

Nem mondom, nagyon szórakoztató novellát hoztál össze, remek karakterekkel mind az állatok, mind az emberek soraiban. A humor ült, a legtöbb poén nekem bejött, amiket viszont én személy szerint egy kicsit erőltetettnek éreztem: A mátrixos hasonlat, a könyvcím és a "pedig tudták, hogy az klisés" szöveg. Találkoztam még néhány elütéssel, de ez határidőre készült írásnál szerintem bőven belefér. A kedvenc jelenetem nekem is Fájv vallomása, valamint a legutolsó mondat :) Köszönöm, hogy olvashattam, gratulálok az írásodhoz!

Norbi

Reviewer: Kharex Bejelentkezett [Feljelentés]
Date: 15/04/10 08:33 Title: Zsömi felemelkedése

Helló!
Bevallom őszintén, nekem fogalmam sincs, mennyire tetszett ez a novella. Alapvetően vannak benne nagyon ötletes dolgok, például maga az alapkonfliktus is, illetve ahogy ez az egész ki van dolgozva (például a kutyáknál nagyon sikerült eltalálnod, melyik fajta minek felelne meg kb. egy hagyományos, emberi hadseregben), az is nagyon menő, szóval vannak benne pozitív dolgok bőven.
Amit viszont kicsit túlzásnak éreztem, az a humor. Oké, hogy ez egy alapvetően groteszk és kicsavart történet, mert így macskák és madarak háborúznak egymással és ilyenek, mégis, én néha úgy éreztem, hogy túlságosan erőltetni akarod ennek az egésznek a vicces oldalát, ami amúgy is adta volna magát, így a végén az egész egy kicsit izzadtságszagú és erőltetett lett. Gondolok itt pl. a kiszólásokra ("egymás hegyén-hátán menekült minden irányba, még az erdőbe is, pedig tudták, hogy az klisés") vagy a feleslegesen túlbonyolított mondatokra ("fejük mellett elsuhanó lövedékraj, amik becsapódva erősen lecsökkentették a környék ingatlanárait. "). Mondjuk az tény, hogy a humor eléggé szubjektív dolog, szóval könnyen meglehet, hogy ami szerintem már valamennyire túlzás, azon mindenki más jót nevet.
Voltak viszont olyan részek is, amit szerintem nagyon eltaláltál, ilyen például az, amikor Fájv bevallja, miért csatlakozott az ellenálláshoz. Ott nagyon sikerült elkapnod a karakter jellemét meg úgy az egész szituáció kifordítottságát is, szóval az a rész úgy a kedvenc jelenetem lett az egész novellából.
Köszönöm, hogy olvashattam!
Üdv:
Kharex

Reviewer: CryZoey Bejelentkezett [Feljelentés]
Date: 15/04/08 19:44 Title: Zsömi felemelkedése

Cijja! Végre egyszer én leszek az első kritikus olyan történetnél, amit én kaptam.^^
(Általában lecsúszom róla...)
Szóóóóval... Nagyon szépen köszönöm! okoztál vele rengeteg sírvaröhögős percet. Imádtam! A végén az egyik képességnél fél percig banbán bámultam a képernyőt, mert lesokkolt a hozzá fűzött komment.:DDDDDDDD
Spoiler nélkül nem tudnék sorolni kedvenc részeket, ezért nem is teszem... de imádtam!XDDD
Az egyetlen "negatívum", amit megjegyeznék, az egy indokolatlan névváltás az elején... Lídia pár bekezdés után Lindává lényegült...:DD
Zsömi jópofa volt... Fájv abszolút kedvenc, Iván is szimpatikus karakter(asszem ő volt az a bizonyos lesokkolós...XD). Linda is szimpatikus karakter.:)
A harci fogalmak meg egyszerűen zseniálisak...XDDD

köszönöm, hogy olvashattam...és...és... ezer hála és köszönet érte!^^

Be kell bejelentkezés (regisztráció) hogy kritikát írhass.