Imagine Forum

Full Version: Felhívások/pályázatok
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Éppen aktuális irodalmi pályázatok, kihívások, stb. Smile
Animekarácsony 2010

FANTASY ÉS SCI-FI NOVELLAÍRÓ VERSENY

A tél beköszöntével megnyitja kapuit az Animekarácsony és Hungarocomix - kiállítás és vásár a HoldfényTeam, a Magyar Képregény Szövetség és a Mondo Magazin szervezésében. E kooperáció most lehetőséget biztosít az ifjú írói vénával megáldott tehetségek számára is, hogy megmutathassák, mitől is döglik a klaviatúra.

Most elsősorban original alkotásokat várunk a fantasy és a sci-fi berkein belül, de ha konkrét fandomhoz kötött művel szeretnél nevezni, kérlek, jelezd a szövegben. Ezt ajánlott a cím mellé/alá írni zárójelben. Indulni lehet könyv- és filmsorozatok felhasználásával, viszont számítógépes és szerepjátékot alapul vevőkkel nem.

Az írásoknak egy adott témához kell kapcsolódniuk, a Karácsonyi Lidércnyomáshoz. Természetesen nem az eredeti művet kell adaptálni, csupán mint motívumot, alaptézist beleszőni a történetbe. Műfaji megkötés nincs, a humoros és líraibb alkotásokkal is indulhattok.

A verseny során két díj kerül kiosztásra: egy zsűri kedvence és egy közönségdíjas. A zsűri által kiválasztott legjobb tíz olvasható lesz a rendezvény honlapján, ezekre szavazhattok majd. A két díjazottat első kézből a rendezvényt záró eredményhirdetés keretein belül tudhatjátok meg, valamint egy beszélgetésre is meginvitálnánk a kedves résztvevőket illetve érdeklődőket az összejövetel folyamán. Itt a tíz legjobb művet beküldő íróval való beszélgetés mellett kötetlen társalgásra, firkászi eszmecserére is lehetőséget biztosítunk.

Az írások hossza maximum 2000 szó lehet.
A határidő: 2010 12. 08., éjfél

Egy szerző összesen egy írással indulhat. Ugyan lehetőség van arra, hogy egy művet többen, közösen írjatok, viszont nem áll módunkban több ajándékot adni, így nektek kell osztoznotok az egy emberes csomagon.
A műveknek magyar nyelven, a magyar nyelv helyesírását és nyelvtani szabályait követve kell elkészülniük. Viszont ha nem latin betűs kifejezéseket használsz, akkor vagy a Magyar Tudományos Akadémia szabályai szerintit, vagy a Hepburn-átírást alkalmazd. Mindkettőt elfogadjuk, ám az írásodon belül legyél következetes. Műved ne legyen vulgáris, a köz- vagy jó ízlést sértő.

Ha ezeket az alapvető szabályokat megszeged, a történetedet kizárhatjuk a versenyből! Tehát, ha egy pályamű helyesírása nagyon gyenge, akkor nem fog a zsűri elé kerülni.

A történetnek a nevező saját szellemi termékének kell lennie, valamint újnak, még nem publikáltnak. Az internet is számít! Ha a mű egy része vagy teljes egésze plágium, az azonnali kizárást von maga után!

Abban az esetben, ha a nevezések száma nem ér el egy bizonyos számot, a verseny érdeklődés hiányában elmarad.

Jó versenyzést kívánunk!

Brigi és Mucc

L I N K I T T (katt)
http://www.irastechnika.fw.hu

és ezt neptunban küldték nekünk! Big Grin
Egy pályázat Smile

novellapályázat
Julia, ezt beletehetjük a magazinba is? Big Grin
(02-20-2011 08:30 PM)Rinn Wrote: [ -> ]Julia, ezt beletehetjük a magazinba is? Big Grin

Persze, én is gondoltam rá, hogy oda is betehetnétek. Smile
Ok, köszönjük!
Hm, ezt nem inkább BePétől kéne megkérdezni? Smile
De hát publikus... Fenn van a neten...
Csak azért kérdeztem Juliát, mert én személy szerint nem találtam volna meg. Egészen más oldalakon keresek pályázatokat... XD
Sci-fi, fantasy és horror írók előnyben, plusz azok, akik Budapesten élnek. Smile

egy lehetőség kezdő íróknak Smile
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Reference URL's